Offertförfrågan

Dotterbolag transporterar för Ukraina

Under de senaste två veckorna har vi dagligen fått ta del av de fruktansvärda händelser som äger rum i Ukraina. Behovet av stöd och hjälp är stort. Flera bussbolag har tagit initiativ till transporter som går under namnet de blågula bussarna där man transporterar ner förnödenheter till gränsen mellan Polen och Ukraina för att sedan ta med sig framförallt flyende barn och kvinnor tillbaka till Sverige. Men för att allt ska fungera så smidigt som möjligt behöver förnödenheterna komma på plats och här har bland annat Tempcons dotterbolag Tommy Nordbergh Åkeris filial i Ljungby bidragit.

Magnus Paulsson, platschef i Ljungby, fick förra veckan ett samtal från Siavosh Derakhti. Derakhti är en social entreprenör som av tidningen Forbes 2016 blev utsedd till en av de mest inflytelserika européerna under 30 år. Han var också den enda från civilsamhället som den tidigare amerikanska presidenten Barack Obama uttryckligen ville träffa under sitt besök i Sverige 2013. Genom sin förening UMAF, Unga mot antisemitism och främlingsfientlighet, har Derakhti dragit igång ett omfattande arbete i de blågula bussarnas anda.

När vi fick frågan om att hjälpa till kändes det självklart, säger Magnus Paulsson. Vi fyllde en bil med förnödenheter och leksaker och tog ner det till Malmö där det lastades om till bussar som skulle ta det vidare då vi inte själva kan gå ut i Europa med våra ekipage. Några dagar efteråt fick vi bilder som visade att sakerna verkligen kommit fram vilket naturligtvis kändes bra, fortsätter Paulsson. Vi har även denna vecka tillsammans med vårt systerbolag Abbekås Åkeri, sett till att ytterligare material kommit ner till Malmö.