Offertförfrågan

Forward as one

Ibland får vi frågor kring varför vår logotyp ser ut som den gör och hur vi tänkte när den skapades. Och är det ett t eller en etta i symbolen, den runda, blåa ringen? Och vad är det för skillnad på en logotyp och en symbol? Det ska vi försöka svara på här.

En logotyp är företagets ansikte utåt och ska ses som ett grafiskt varumärke. Logotypen kan bestå av en symbol, en text, en bild eller en kombination av dessa element. Logotypen används av företag för visuell igenkänning men är lika vanligt förekommande i icke-kommersiella sammanhang som till exempel hos föreningar och organisationer. I en logotyp använder man oftast ett utvalt typsnitt eller ett typsnitt som är speciellt framtaget för logotypen och kombinerar detta med en unik bild eller symbol.

Vår symbol består av en blå, framåtlutad oval som signalerar ständigt på väg framåt. I den blå ovalen finns en tydlig, stark etta som står för ledare och Forward as one. Ettan går ut ur ovalen och förstärker drivet framåt och att vi ständigt är på väg. Ettan bildar också ett gement t som naturligtvis står för Tempcon och som har samma typografi som logotypens typsnitt. Det finns en varsam delning av linjen i t:et för att framhäva ettan. Böjen i utfall balanserar intrycket och förstärker farten.

Så nu vet du varför den blåa ringen, vår symbol i vår logotyp, ser ut som den gör.