Offertförfrågan

Tempcon Group förvärvar Erling Andersson Åkeri

Tempcon Group förvärvar Erling Andersson Åkeri AB. Erling Andersson Åkeri, även känt som EA Åkeri, är idag ett komplett logistikföretag med verksamhet i flera städer samt kontor, terminal och verkstad i Skara. Fokus har sedan tidigt 60-tal legat på kyl- och frystransporter och bolaget är känt för sina långa kundrelationer.

Genom förvärvet stärker Tempconkoncernen ytterligare sin position på den svenska marknaden. EA Åkeris hemvist i Västergötland innebär att bolaget kompletterar den geografiska täckningen för Tempcon. Förutom huvudanläggningen i Skara har EA Åkeri verksamhet i Flen, Örkelljunga, Linköping och Jönköping. Erling Andersson Åkeri startade 1951 och började fokusera på kyl- och frystransporter i början av 60-talet. Verksamheten omsätter ca 240 miljoner kronor, har 160 anställda och ett 70-tal fordon. Därutöver sysselsätter man ett antal underentreprenörer.

– Att ett så etablerat och välskött bolag som Erling Andersson Åkeri väljer att bli en del av vår satsning för framtiden känns naturligtvis väldigt bra och är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group. Med sin hemvist i Västergötland är vi nu väl etablerade i en av de sista strategiska regionerna av Sverige där vi tidigare inte haft så stor täckning samtidigt som vi får ett utökat linjenät som kompletterar vårt befintliga på ett mycket bra sätt.

– För oss på EA Åkeri känns det som ett naturligt nästa steg i vår utveckling att bli en del av den satsning som Tempcon gör, säger Stefan Ohlmander, vd, Erling Andersson Åkeri. Vi ser saker på samma sätt och delar värderingar vilket är en viktig grund för framtiden. Med vår placering i Skara kompletterar vi koncernens struktur samtidigt som vi själva ser stora synergieffekter med alla våra nya dotterbolag för framtiden.

Verksamheten kommer drivas vidare oförändrat under samma ledning som tidigare. Stefan Ohlmander, som är tredje generationen i Erling Andersson Åkeri, kommer i samband med transaktionen även bli delägare i Tempconkoncernen. Affären är villkorad av sedvanligt godkännande från Konkurrensverket.

För ytterligare information kontakta gärna:
Christian Hallberg, koncernchef, Tempcon Group AB, tel. 0729-64 76 88 eller e-post: christian.hallberg@tempcongroup.se
Stefan Ohlmander, vd, Erling Andersson Åkeri AB, tel.  0702-80 51 09, eller e-post: stefan@eaakeri.se