Offertförfrågan

Träffa vår personal – Fredrik Karlsson, truckförare och lagerarbetare

Sydfrys är ett av Sveriges tre största kyl- och frysföretag. Med tre strategiskt belägna och moderna anläggningar för lagring, förädling och vidaretransport av kylda och frysta livsmedel är Sydfrys en viktig del i Tempcons logistikkedja.

Hur är det att jobba i en miljö där man större delen av sin arbetstid kan befinna sig i utrymmen som håller en temperatur kring minus 30o C? Vi har träffat Fredrik Karlsson som arbetar som truckförare och lagerarbetare på Sydfrys för att ta reda på det.

Fredrik, hur länge har du jobbat på Sydfrys?
Jag började direkt efter gymnasiet och jobbade här i drygt fem år. Sedan provade jag på att jobba på ett varmlager i tio år för att sedan komma tillbaka igen. Provade även att jobba med min utbildning inom lantbruk, men kände att lantbruket är mer en hobby för min del. Att arbeta inom lantbruksnäringen är roligt men det blir många och långa dagar som går ut över nära och kära. Jag bestämde mig då för att lämna lantbruket och sökte mig tillbaka till Sydfrys som jag trivdes väldigt bra på. Nu har jag varit här igen i nästan två år.

Vilken är din roll här på företaget?
Jag jobbar som truckförare och lagerarbetare. Ett jobb som jag trivs väldigt bra med. Jag tycker om när det finns att göra hela tiden och här kan man hoppa in där det behövs. Köra truck, plocka orders, lossa bilar. Det finns alltid något att göra.

Är arbetstiderna bättre här på Sydfrys än inom lantbruket?
Ja, det är de. Jag jobbar tvåskift så antingen börjar jag halv sju på morgonen och kör fram till halv fyra på eftermiddagen. Eller så börjar vi nio och jobbar till sex på kvällen. Det passar mig bra.

Hur är det då att jobba på ett lager som kan hålla ner mot 30 minusgrader?
Det går bra. Oftast när man är inne i frysrummen kör man truck och här inne i trucken är det varmt och skönt. Skulle man behöva jobba utanför trucken är det oftast rätt korta stunder men blir det lite längre har vi bra kläder som skyddar mot kylan.

Vad är roligast med att jobba på Sydfrys?
Det är ett varierande arbete. Alltid något nytt varje dag. Det gör att man inte blir uttråkad och det finns alltid mycket att göra vilket jag ser som positivt. Sedan är det en väldigt bra stämning här. Alla hjälps åt.

Och vad är tråkigast med jobbet?
Inget speciellt. Jag trivs med truckkörningen. Skulle det vara någon arbetsuppgift som inte är lika rolig så är det bara att se till att göra den snabbt, effektivt och rätt. Men det är väldigt sällan man får några tråkiga arbetsuppgifter.

Vad gör du när du inte jobbar på Sydfrys?
Jag brukar koppla av och umgås mycket med familjen. Läxläsning och aktiviteter med barnen upptar mycket tid. Sedan finns det en plan att jag ska komma igång med lite träning så vi får väl se framöver hur det går med det.

Fem snabba med Fredrik:
Vilken är din favoritmat?
Tacos.

Vad dricker du helst?
Coca-Cola.

Vart skulle du vilja resa när vi kan resa igen?
USA.

Vem, eller vilka, skulle du vilja bjuda på en riktigt god middag?
Min sambo.

Om du fick lön i ett år utan att behöva jobba, vad skulle du göra då?
Renovera och bygga på huset.