Offertförfrågan

Varje dag är en ny match

I veckan publicerades en artikel med Jonas Råstedt, vd i Tempcons dotterbolag Tommy Nordbergh Åkeri, i bilagan Morgondagens Industrier som gick med Svenska Dagbladet. Du kan också ta del av intervjun här nedan.

Jonas, vad tror du har gjort er till Sveriges ledande kyltransportföretag?
Vårt sätt att se på både medarbetare och kunder och att vi inte har gjort avkall på det under vår starka tillväxt. Vi har varit noga med att ”alla ska vara med i matchen” och att behålla fokus på vad vi vill uppnå. Vi har alltid varit kända för att vi är enkla och snabba och det har vi fortsatt att vara trots att vi blivit mycket större. Vi har korta beslutsvägar och förstår att varje kund är unik. Det tror jag har varit de största framgångsfaktorerna och möjliggjort att vi kunnat växa vår omsättning med 1 miljard kronor på tio år.

Nu tar ni nästa steg och satsar fullt ut i Europa.
Vi har alltid varit noga med att ta ansvar för hela kedjan från producent till konsument. Vi garanterar en säker transport i obrutna temperaturkedjor från början till slutdestinationen och det ska inte spela någon roll var producenterna finns. Nu tar vi ytterligare steg för att minimera omlastningar och fördyrande mellanhänder vilket innebär att vi kan erbjuda en ännu säkrare och effektivare transporter.

Vad kan era kunder förvänta sig av Tommy Nordbergh framöver?
Vi ska fortsätta att arbeta efter vår devis, närmare, enklare och säkrare. En stor del av vår framgång har under alla år berott på att våra ägare aldrig tagit ut någon vinst utan alltid valt att återinvestera den i bolagets utveckling. Vår drivkraft har ständigt varit att ligga i framkant och vara ledande inom områdena hållbarhet, arbetsmiljö och säkerhet.

Slutligen, hur är Jonas som lagkapten?
Jag skulle beskriva mig själv som mycket målinriktad men samtidigt erfaren nog att veta vikten av att alla är en viktig del av resultatet. Jag tror att det är viktigt att alltid finnas till hands och kunna växla mellan att vara strategisk, operativ och taktiskt smart så att hela laget ständigt har rätt förutsättningar för att prestera på topp. Hos oss är det snabba bollar och nere på trafiken är det slutspel varje dag. Oavsett vad framtiden har att erbjuda är min stora övertygelse att vi inte vinner några matcher genom att bromsa.