Offertförfrågan

Att göra det omöjliga möjligt

De stora helgerna vi firar som jul, påsk och midsommar är för många förknippade med mat och dryck i alla dess former. Varje högtid har sina specialiteter och nu inför midsommar är det inte minst färskpotatisen, sillen och jordgubbarna vi längtar till. Men matvarorna tar sig inte till affären själva, de behöver hjälp. Här fyller Tempconkoncernen och dess dotterbolag en viktig roll. Varje dag, varje vecka, dygnet runt, året runt transporteras mängder av produkter som till slut hamnar på våra bord.

Våren 2020 har varit minst sagt speciell där den normala ökningen inför påsk helt uteblev i år. Dock verkar förutsättningarna inför kommande midsommar vara annorlunda då flera av våra dotterbolag ser en volymökning på upp emot 30 % de senaste dagarna. En trend som verkar hålla i sig fram till midsommar. Ökningen får anses vara likvärdig med ett år utan coronavirus. Man börjar också se en liten återhämtning vad gäller leveranserna inom HORECA-segmentet, det vill säga HOtell, REstaurang och CAtering. Det som fortfarande fattas oss är gränshandeln mot Norge.

Vad innebär då en ökad volym på 30 %? Ett exempel är att nu under en dryg vecka ska vi transportera upp till 14 000 pallar med svenskodlade produkter för midsommarbordet. Detta utöver alla vanliga transporter och alla andra varor som vi konsumenter också vill ha till midsommar. För Tempconkoncernens största dotterbolag, Tommy Nordbergh åkeri, handlar det totalt om ett 40-tal extrabilar och ett 70-tal extra chaufförer varje dag. Hur löser man det? Jonas Råstedt, vd på Tommy Nordbergh åkeri, säger att det ligger mycket hantverk, erfarenhet och stora kontaktnät bakom hanteringen. Det som kännetecknat hela våren, och som normalt sett kanske oftast endast ses i samband med storhelgerna, är ojämnheten i flödena. För att hantera detta krävs också en stor flexibilitet och en hög grad av engagemang för att lösa uppgifterna. För att hjälpa våra kunder vars lager redan är fyllda till bristningsgränsen har vi också ökat våra terminalytor på flera håll i landet med över 1 500 m2. Där kan vi mellanlagra produkterna innan de går vidare.

Så när du sätter tänderna i en sillbit eller tar en bit av jordgubbstårtan, skänk en tanke till de trafikledare, chaufförer och planerare som bedragit till att du även i år fann din potatis, gräddfil, dill och allt annat som hör midsommar till i affärens hyllor. Tillsammans gör vi det möjligt!