Offertförfrågan

Claessons transport startar samdistribution

Tempcon Groups dotterbolag Claessons transport i Ljungby bedriver sedan 1 februari samdistribution för kommunerna Ljungby och Älmhult. Uppdraget sysselsätter två fordon och sträcker sig över flera år. Samdistributionen innebär att varor och produkter från kommunens leverantörer lossas på Claessons transports terminal där det sedan sorteras och körs ut till kommunernas samtliga verksamheter. Det handlar om allt från kylda och frysta livsmedel till toapapper, pärmar och i stort sett allt som krävs för att hålla verksamheten igång.

Det har varit mycket nytt att lära, säger Peter Claesson, vd på Claessons transport, men med personalens stora engagemang har vi tillsammans löst uppgiften. Och tydligen har vi löst det på ett bra sätt, fortsätter Claesson, då vi har fått samtal från båda kommunerna där de gett oss ett stort fång rosor då de är mycket nöjda med vår leverans.

Samdistribution, eller kommunal samordnad varudistribution som är den mer korrekta formuleringen av logistiklösningen, har blivit vanligare och vanligare. Sedan starten 1999, med den så kallade Borlängemodellen, har fram till idag drygt 40 svenska kommuner infört samordnad varudistribution.