Offertförfrågan

Digital leveransplattform tar nya marknadsandelar

Tempcon Group har en tydlig målsättning av att vara en early adopter vad gäller IT och olika digitala lösningar som underlättar vår och våra kunders verksamheter. Några som ligger i framkant vad gäller detta är Widrikssons Digital Solutions som är ett fristående affärsområde inom Tempcons dotterbolag Widriksson Logistik AB. Affärsområdet kombinerar 65 år av logistikerfarenhet med de senaste tekniska lösningarna och deras system WDDP har nyligen valts ut av Halmstads Deliverys som deras nya leveransplattform.

Alla kunder har olika förutsättningar och behov, något som man tagit hänsyn till när man skapade leveransplattformen. Widrikssons Digital Solutions vill göra det enklare för alla och ge brukarna en bättre översikt. Systemet WDDP är byggt för att vara flexibelt och kan enkelt kopplas på och anpassas efter befintliga system samtidigt som det ökar kundnöjdheten och minskar administrationen.

Via leveransplattformen får transportköpare, distributörer och slutkunder möjlighet att följa leveranserna i realtid och den är framförallt framtagen för last mile-distribution i städer. Halmstads Delivery kommer att använda alla moduler i plattformen såsom ruttplanering, trafikledning, spårning, bekräftelse av leverans/mottagande samt chaufförsapplikation.

Halmstads Delivery kommer inledningsvis använda tjänsten för samordnad varudistribution och distribution av livsmedel till kommunala enheter med Halmstads Kommun som uppdragsgivare. Uppdraget ställer särskilda krav på mätning av kundnöjdhet, distansberäkning och spårning av fordon. Man behöver därför tillhandahålla ett digitalt gränssnitt för spårning av ordrar och orderstatus något man nu får genom WDDP. Genom plattformen kan man också automatisera och digitalisera manuella processer vilket hjälper Halmstads Delivery att uppnå avtalskrav och leverera en hög kvalitet.

– Det ligger ett gediget utvecklingsarbete bakom WDDP och därför är vi glada för denna affär, som är helt i linje med vår ambition att det ska vara ”lätt att göra rätt”, säger Marcel Nemer, digital affärsutvecklare på Widriksson Logistik. Det är en modern plattform som kan skräddarsys efter kundernas behov och samtidigt är enkel att använda. Vi uppskattar förtroendet från Halmstads Delivery och att vi får möjlighet att hjälpa dem i sin digitaliseringsresa.

– Genom att investera i WDDP tar vi nästa steg på vår digitala resa, säger Helena Barany, vd på Halmstads Delivery. Plattformen grundar sig på erfarenheter från samma bransch och verksamhet som vår. Vi ser fram mot att använda oss av alla de möjligheter inom automatisering och effektivisering som verktyget erbjuder. Tillsammans med Widriksson Logistik har vi en spännande resa framför oss.