Offertförfrågan

EA Åkeri utökar sitt samarbete med Arla Foods

Tempcons dotterbolag EA Åkeri AB med huvudkontor i Skara får ett utökat förtroende av Arla Foods AB för distribution av mejeriprodukter. Det nya avtalet, som sträcker sig över fem år, innebär att EA Åkeri utökar sin distribution av mejerivaror med 50 procent.

Enligt det nya avtalet kommer EA Åkeri att ansvara för transport av mejeriprodukter mellan Arlas mejerier i Falkenberg, Götene, Jönköping, Linköping, Stockholm och Sundsvall. Dessutom kommer de att hantera leveranserna från mejerierna till olika livsmedelsgrossister. Detta innebär att EA Åkeri tar ansvar för alla helchartrade linjer samt kringkörningar för Arla.

EA Åkeri har kört mejeriprodukter åt Arla sedan 2016 och har gradvis utökat uppdraget. Med den nya upphandlingen växer uppdraget med ytterligare 50 procent, vilket innebär att ungefär 30 fordon kommer att användas för att transportera mejeriprodukterna.

– Att Arla väljer att utöka sitt samarbete med oss är ett bevis på att vi har levererat en högkvalitativ tjänst under de senaste åren, säger Stefan Ohlmander, vd för EA Åkeri. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Arla och att bidra till att de når sina mål.

Avtalet ställer höga krav på obruten kylkedja, tidspassning och hållbarhet. EA Åkeri kör redan idag alla transporter med fossilfria drivmedel och under 2024 planeras införandet av gasfordon för att ytterligare minska klimatpåverkan.

– Vi är mycket nöjda med den logistiklösning vi haft med EA Åkeri under de senaste åren, säger Mikael Schultz, transport- och lagerdirektör på Arla Foods. EA Åkeri har hjälpt oss att löpande optimera våra transporter för ökad effektivitet och högsta möjliga fyllnadsgrad. Vi är glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med EA Åkeri och att de kommer att spela en viktig roll för vår framtida logistik.

Uppdragsstart var i början av maj och avtalet gäller i fem år.