Offertförfrågan

Erfaren säljare stärker Tempcons organisation

Robert Englund har anslutit till Tempcon-familjen i rollen som key account manager. Robert har ett förflutet inom transportbranschen som sträcker sig ända tillbaka till 1990 och kommer senast från liknande roller hos Intercargo Scandinavia A/S och Bring Frigo. Under åren har Robert haft många olika roller inom transportbranschen som delägare, platschef, styrelseordförande med mera men huvudfokus har för det mesta legat på försäljning och marknad.

– Att få med en så rutinerad spelare som Robert på vår resa mot framtiden känns naturligtvis riktigt bra, säger Mats Söderström, vd på Klimat-Transport där Robert har sin anställning. Hans breda kunskap inom transportbranschen i kombination med erfarenheterna från att jobba med tempererade varor de senaste åren kommer att stärka vår ställning ytterligare framöver.

Vi har träffat Robert för ett samtal kring transportbranschen och vilka möjligheter och utmaningar han ser i sin nya roll.

Vad blir din roll på Tempcon?
Jag har en anställning hos Klimat-Transport som KAM men kommer jobba för hela koncernen. Rollen är levande och kommer förändra sig över tid men inledningsvis nu kommer jag fokusera på marknaderna i två av våra storstadsområden. Jag har också ett uppdrag att hålla ihop säljarbetet inom koncernen med målsättningen att vi alla arbetar tillsammans med tydligt uppsatta mål och med rätt verktyg.

Vilka utmaningar ser du i din roll och för koncernen?
Som alltid när man skapar något som Tempcon är den största utmaningen att få ihop helheten och för Tempcons del handlar det om att landa i sina värdeord – Engagemang, Trovärdighet och Tillsammans, ETT. Man, Vi, har kommit en lång bit på väg på den resan och det handlar om att hålla i och orka fortsätta det arbetet. Responsen internt har under mina första veckor också varit väldigt positiv från många olika håll vilket naturligtvis känns väldigt positivt.

Vad var det som lockade med en ny utmaning hos Tempcon för din egen del?
När jag började märka av Tempcon på marknaden var jag först tveksam till det hela men det kontinuerliga arbete man har gjort och med de bolag som har valt att bli en del av koncernen är jag idag övertygad om att det här kommer bli något bra. Något väldigt positivt för alla inblandade som personal, kunder och andra intressenter.

Avslutningsvis, var finns Tempcon och du om fem år?
Oj, om fem år är jag 65 och hoppas att jag kan fortsätta vara en del av Tempcon i den roll som jag har idag. Tempcon har landat sitt arbete inom de flesta områden vad gäller att vara ETT vilket kommer göra koncernen till en av de mest attraktiva arbetsgivarna på marknaden med den största kundnyttan.