Offertförfrågan

Erling Andersson besöker skolmässa

Behovet av nya chaufförer har diskuterats länge och kvarstår fortfarande. Många är de olika satsningar som görs för att attrahera framförallt ungdomar att få intresse för att söka de utbildningar som finns för att bli yrkeschaufför. Samtidigt är det viktigt att motivera dem under studietiden, erbjuda dem bra praktikplatser och också skapa ett intresse för Tempcon och våra dotterbolag då det är många där ute som är intresserade när de nyutbildade kommer ut på marknaden. För att göra just detta vara Tempcons dotterbolag Erling Andersson Åkeri med på Skaras JOBB-mässa tidigare i år.

Skaras JOBB-mässa vänder sig till elever i årskurs 8 och 9 samt de som går i gymnasiet. Syftet med deltagandet var att visa upp vad man faktiskt sysslar med på ett modernt transport- och logistikföretag, att berätta om alla de olika roller som finns på företaget och rent allmänt skapa intresse för branschen och inspirera fler till att söka sig till något av alla de yrken som finns, då framförallt chaufförsyrket. Målet var också att besökarna ska se Erling Andersson Åkeri och Tempcon som en framtida, attraktiv, arbetsgivare. Dialogen med besökarna är också viktig för att fånga upp tankar och idéer som nästa generations anställda har när de kommer ut i yrkeslivet. Morgondagens personal kommer ha andra krav och förväntningar än de vi är vana vid idag. Ska vi då få dem att stanna kvar och fortsätta utvecklas tillsammans med oss måste vi möta våra nya medarbetare så de känner sig välkomna.

För att få en så bred och intressant inblick i de möjligheter som erbjuds var det flera olika yrkesgrupper som var med från Erling Andersson. Det var Hanna Grehag – HR-ansvarig, Oscar Rosenblad – trafikledare, Therese Wennerberg – trafikledare och Johan Brunkow – åkerichef.