Offertförfrågan

Långa, tunga lastbilstransporter på el

Hållbarhet och miljö är en av Tempcons viktigaste strategiska frågor och att elektrifiera hela transportkedjan är ett betydande steg i omställningen till fossilfria transporter. Förnybara bränslen, som biodiesel och biogas, har hittills varit de enda fossilfria alternativen för tyngre lastbilstransporter som kör längre sträckor men med projektet E-charge tas ytterligare stora steg mot framtidens transportlösningar.

Tempcon Group och dess dotterbolag Tommy Nordbergh Åkeri satsar nu stort på elektrifiering av de tunga vägtransporterna tillsammans med andra ledande industriföretag och staten i projektet E-charge. Tillsammans driver parterna i projektet på utvecklingen av de lösningar som måste komma på plats för att våra tunga, långväga transporter längre än 50 mil ska kunna elektrifieras och fungera på systemnivå. Se mer om projektet här i FILMEN.

Förutom Tommy Nordbergh Åkeri deltar följande i projektet: Chalmers tekniska högskola, Linköpings Universitet, Lunds Universitet, Uppsala Universitet, Circle K, OKQ8, Vattenfall, ICA Gruppen, Scania Group, Volvo Group och DB Schenker. Projektet finansieras av FFI.

Läs mer om projektet HÄR.