Offertförfrågan

Linda Backlund utses till vice vd för Tommy Nordbergh Åkeri

Tempcon Groups dotterbolag Tommy Nordbergh Åkeri, ledande inom temperaturkontrollerade transporter i Sverige meddelar idag att Linda Backlund utses till vice vd. Linda har en lång karriär inom Tommy Nordbergh och en gedigen kunskap om företagets affär då hon tidigare arbetat i ett antal roller, senast som affärsområdeschef. 

Som Sveriges ledande åkeri specialiserad på livsmedelslogistik har Tommy Nordbergh de senaste tio åren haft en fantastisk utveckling där omsättningen vuxit med över 1 miljard kronor. Med sin starka position på marknaden har Tommy Nordbergh ambitioner att växa ytterligare och bredda sin affär.  

 – Vi har stor potential att skapa ännu större nytta för våra kunder och partners genom effektiva hållbara logistiklösningar säger Jonas Råstedt, vd för Tommy Nordbergh Åkeri. Med Linda som vice vd får vi inte bara en resurs med en gedigen erfarenhet av vår verksamhet utan även en person som med sitt starka driv blir en tillgång för vår strategiska utveckling framåt. Linda kommer att vara en viktig del i företagets tillväxt. 

I sin nya roll kommer Linda tillsammans vd, Jonas Råstedt och operativ chef, Stefan Nordbergh ha det övergripande ansvaret för verksamheten. Det innebär bland annat att fortsatt stort investera i att vara ledande inom områdena hållbarhet, arbetsmiljö och säkerhet.  

 – Jag ser fram mot att fortsätta arbetet med vår viktiga förändringsresa där utveckling inom många områden står i fokus, säger Linda Backlund nytillträdd vice vd. I min nya roll kommer jag i ännu större utsträckning kunna bidra till att vi levererar på våra strategiska mål och våra värderingar. Men jag är också en nytänkande kraft som vurmar för att hela logistikkedjan från producent till konsument ska fungera så hållbart, säkert och så smidigt som möjligt. Vi uppbär idag en viktig samhällsfunktion där vi transporterar stora delar av Sveriges matkonsumtion. Med den starka drivkraften och fantastiska kulturen som finns i bolaget ser jag fram mot att ännu mer kunna påverka Tommy Nordberghs resa in i framtiden, 

Linda Backlund tillträder sin tjänst med omedelbar verkan.