Offertförfrågan

Ny lagerchef på Sydfrys

Sedan en månad tillbaka är Joachim Bülow ny lagerchef på Sydfrys. Tempcon Gruops specialist på lager och hantering av frysta produkter med tre anläggningar i Skåne – Hyllinge, Mörarp och Kyrkheddinge. Bülow kommer senast från en liknande tjänst hos Bring i Helsingborg och har en lång erfarenhet från ledande befattningar inom lager och logistik såväl som personalfrågor och förändringsarbete.

Att Joachim valde att ta steget över till oss på Sydfrys och Tempcon känns jättebra, säger Fia Andersson, vd på Sydfrys. Med hans kunskaper och erfarenheter från förändringsarbete kommer vi ta nya steg för att stärka vår position ytterligare på marknaden.

Joachim, vad var det som lockade dig till Sydfrys och Tempcon?
Att få möjligheten att komma in i en så etablerad verksamhet som Sydfrys som har funnits sedan 1976 känns fantastiskt bra. Inte minst med tanke på att även Tempcon såg potentialen i bolaget då man förvärvade det i januari 2019. Den här kombinationen av stark historia och nytänkande känns som en supermöjlighet. Detta samtidigt som jag här har möjligheten att få vara en del av helheten.

Vilka är dina styrkor?
Jag gillar att vara delaktig i den dagliga verksamheten för att se hur det fungerar, för att se medarbetarna och vara där för att ställa de kanske dumma frågorna och också utmana deras tankesätt. Jag är bra på att samverka och har en bred erfarenhet från personal- och förändringsfrågor. Det gäller att få medarbetarna att lyfta blicken och själva ifrågasätta gamla invanda beteenden.

Vilka är styrkorna hos Sydfrys skulle du säga?
Förutom att vara en etablerad aktör på marknaden som ligger väldigt långt fram i sitt miljötänk vill jag lyfta fram medarbetarna. Den expertis, kunnande och erfarenhet som finns här är en stabil grund för att ta nästa steg. Ett steg vi tar tillsammans med medarbetarna och deras idéer för att vi ska bli ännu vassare på marknaden. Det finns också en stor möjlighet att utveckla vår verksamhet i symbios med systerbolagen inom Tempcon. Här tror jag omvärlden ännu bara sett början på det som komma ska.

Vad ser du för utmaningar i din vardag?
Första veckorna nu har varit mycket introduktion så jag ser verkligen fram emot att få ta tag i arbetsuppgifterna. En känsla jag fått är att vi behöver titta på helheten. Hur kan vi påverka vår egen vardag och genom det utveckla oss själva och verksamheten. Som jag sa tidigare så finns det en enorm kompetens och engagemang inom verksamheten som vi måste lyfta fram. Vi ska sträcka på oss och vara stolta för vad vi gör. Samtidigt är det viktigt att vi hela tiden utvecklar oss och optimerar alla detaljer för att bli ännu bättre. Vi får inte stå stilla.

Var befinner sig Joachim Bülow, Sydfrys och Tempcon om fem år?
Det är med tillförsikt jag ser på framtiden. Jag är kvar på Sydfrys och vi har nått de långsiktiga mål vi nu kommer sätta upp. Vi har en bred kundstock idag och den har vi utökat än mer i framtiden. Vi har också utvecklat våra tjänster och kundrelationer. Tempcon är Nordens ledande aktör inom tempererade transporter och vi står på en stabil grund för en fortsatt tillväxt.