Offertförfrågan

Ny lönechef till SSC

Sedan årsskiftet är Carmen Larsen ny lönechef på Tempcons Shared Service Center. Carmen har över 25 års erfarenhet från lönehantering och kommer nu senast från en liknande roll hos en av våra konkurrenter på marknaden. Tempcon är hennes tredje arbetsgivare sedan hon började arbeta med lönehantering och merparten av den tiden har varit inom transportbranschen.

Tempcons Shared Service Center, i dagligt tal kallat för SSC, är en central avdelning för gemensamma tjänster inom Tempcon. Man ansvarar för genomförande och hantering av specifika uppgifter som redovisning, löner och ekonomi. Att man har samlat dessa funktioner i SSC är för att dotterbolagen bättre ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Samtidigt samlar man här kompetens och kan lättare ligga i framkant vad gäller system, utveckling och nya regelverk.

Vem är Carmen Larsen?
Jag fyllde femtio här för någon vecka sedan och firar faktiskt i år 25-årsjubileum som lönehanterare i olika roller. Nu senast var jag lönechef på en till Tempcon konkurrerande verksamhet och där hade jag varit sedan 2011. Tempcon är faktiskt bara min tredje arbetsgivare sedan jag började arbeta med löner så man kan väl inte anklaga mig för att vara någon hoppjerka i alla fall.

Vad var det som fick dig att tacka ja till rollen som lönechef hos Tempcon?
Jag blev kontaktad för ett förutsättningslöst möte med Fia Andersson, som är chef för SSC, och tyckte det hon berättade verkade väldigt intressant och möjligheten att få vara med och bygga upp något som SSC lön och utveckla verksamheten lockade mig. Man kan ju tycka att det är precis samma jobb som jag hade förut och visst är det i samma bransch och det handlar om löner men här på Tempcon har man ett nytt, annorlunda tänk och som sagt möjligheten att vara med och bygga något var det som fick mig att bestämma mig för att tacka ja till tjänsten hos Tempcon.

Skiljer sig lönehanteringen åt inom transportbranschen jämfört med andra branscher?
Nja, egentligen skiljer det sig inte åt så mycket och grunden är ju lika då syftet oavsett bransch är ju att personalen ska få rätt lön, vid rätt tid och med rätt tillägg och avdrag. Samtidigt är transportavtalet lite mer komplicerat jämfört med andra avtal som exempelvis IF/Metalls. Transportavtalet har fler variabler och det är mer att tänka på och ta hänsyn till. Vi använder idag ett bra system där medarbetarna rapporterar sina tider men vi får ändå en del handpåläggning för att det ska bli rätt hela vägen.

Hur ser du utvecklingen för SSC och Tempcon framåt?
Om ett år har vi byggt upp SSC till ett av de bästa i Sverige. Vi har fungerande rutiner och processer och arbetar med stabila system. Vi har en nöjd personalgrupp som trivs på jobbet och med sitt arbete och vi håller en hög servicenivå gentemot Tempcons medarbetare.

Fem snabba med Carmen
Äter helst: Spaghetti och köttfärssås.
Dricker till det: Vatten
Reser gärna till: Någonstans där det är sol och bad, exempelvis Spanien.
Tittar helst på: Kriminalserier
Gör på fritiden: Tränar, umgås med familjen och förhoppningsvis snart igen, ute och går med en hund.