Offertförfrågan

Ny produktionschef på B Andersson & Co åkeri

Tempcons dotterbolag i Göteborg, B Andersson & Co åkeri, satsar för framtiden och tillsätter en ny tjänst som produktionschef. Det är Jonathan Olsson, tidigare trafikledare och anställd på bolaget sedan 2007, som kommer inneha rollen. Jag är mycket nöjd med denna interna rekrytering som möjliggör att vi med Jonathans kompetens kan utveckla B Andersson framåt på bästa sätt, säger Patrik Theander, vd på B Andersson. Vad innebär då rollen och hur ser Jonathan på framtiden för B Anderssons? Det ska vi försöka reda ut här.

Jonathan, du har jobbat på B Anderssons sedan 2007 i olika roller. När tillträder du som produktionschef?
Jag började som sagt 2007 som kontorsassistent men fick efter något år ansvar för en del av våra fjärrbilar som trafikledare. Jag var sedan tjänstledig några år och jobbade som flygplatsbrandman och inom Schenker på en avdelning som heter dedicated services där vi i min grupp skötte ESAB:s logistik från deras lager i Europa. Jag kom tillbaka till B Anderssons 2012 och tillträder nu min nya roll som produktionschef denna vecka.

Vad innebär rollen som produktionschef?
Jag kommer ha ett övergripande ansvar för vår dagliga produktion genom planering och ledning av de tjänster som vi erbjuder våra kunder såsom transporter, lager och terminalhantering. Naturligtvis handlar det också om att se över och fundera kring hur vi kommer verka framåt. Vilka tjänster ska vi erbjuda i framtiden och hur optimerar vi den verksamhet vi har idag för kommande behov och krav från marknaden. En viktig del i detta är också att kvalitetssäkra de tjänster och produkter som vi erbjuder såväl idag som framöver. Det kan handla om att vi ska hålla tider, att ännu bättre leverera en obruten kylkedja, att helt enkelt hålla det vi lovar våra kunder. Kort sagt kan man säga att jag har ett huvudansvar för att se till att det praktiska arbetet fungerar hos oss, att optimera det och se till att alla drar åt samma håll. Se till att det klaffar helt enkelt. Både idag och imorgon.

Vad ser du för utmaningar och möjligheter i din nya roll?
Den största utmaningen ur ett kort perspektiv är att optimera de resurser som vi har för att erbjuda en så bra service som möjligt till våra kunder och att det i slutändan genererar ett positivt ekonomiskt utfall för oss och våra kunder. På lite längre sikt är det att kunna se de krav och förväntningar som samhälle och kunder kommer ställa på oss i en framtida marknad. Möjligheterna ser jag som många då vi på B Andersson har en enorm kunskap med oss in i den expansiva fas som vi precis påbörjat. Jag ser också vår terminal på Slakthusområdet som en stor tillgång i denna satsning där vi förfogar över stora ytor för såväl kylt som fryst och torrt gods.

Vart har er satsning lett er om fem år?
Om fem år kommer B Andersson vara Göteborgs mest kvalitetssäkra åkeri. Vi har behållit det förtroende vi har hos många kunder idag samtidigt som vi byggt nya relationer till nya kunder. Kunderna vet att när de vänder sig till B Andersson och Tempcon får de det vi lovar att leverera. Vi löser deras logistik med ett djupt förtroende från dem. Och med en hög kvalitet och nöjda kunder får vi också en stabil ekonomisk utveckling för bolaget som skapar förutsättningar för oss att ta ytterligare nya delar av marknaden.