Offertförfrågan

Ny vd på Widriksson Logistik

Foed Meliane har utsetts till ny vd på Widriksson Logistik, dotterbolag till Tempcon Group. Han har fram till nu varit försäljningschef och efterträder Johan Nyblom som övergår till en ny roll inom koncernen där han kommer arbeta med strategisk affärsutveckling.

Johan Nyblom har varit vd på Widriksson i sex år. Under den tiden har bolaget haft en mycket god tillväxt och genomgått en betydande utveckling när det gäller bland annat digitalisering, verksamhetsstyrning och hållbarhet. Under Nybloms ledning har Widriksson Logistiks position som ett av Sveriges främsta bolag inom last-mile stärkts betydligt. Till ny vd har styrelsen utsett Foed Meliane, med tidigare erfarenhet från olika roller inom Widriksson.

– Foed Meliane har gedigen kunskap om Widriksson som företag och om branschen. Foeds styrka är också hans förmåga att bygga nära relationer och att se till kundernas behov i varje läge, säger Christian Hallberg, vd för Tempcon Group. Vi ser med tillförsikt fram emot Widrikssons fortsatta resa under hans ledning.

Foed Meliane började på Widriksson 2001 som chaufför. Sedan dess har han haft ett flertal ledarroller inom företaget såsom trafikledningschef, affärsområdeschef, vice vd samt nu senast försäljningschef.

– Jag ser fram emot att leda Widriksson vidare, säger Foed Meliane, nytillträdd vd för Widriksson Logistik. Vårt främsta fokus kommer att vara att säkerställa hög kvalitet i alla uppdrag och att bygga vårt arbetsgivarvarumärke. Utöver det ska vi fortsätta att utveckla företaget på ett lönsamt sätt.