Offertförfrågan

Nytt uppdrag för Abbekås Åkeri

Abbekås åkeri från Staffanstorp har inlett ett nytt samarbete med Klimat-Transport i Helsingborg, båda dotterbolag till Tempcon, rörande transporter av frukt och grönt från Landskrona till Göteborgstrakten. Vissa volymer levereras direkt till butik medan andra lossas på terminal för vidare spridning.

Uppdraget påbörjades under februari månad och sysselsätter fyra till fem ekipage per dag, sju dagar i veckan. Abbekås Åkeri löser uppgiften med befintliga resurser och kan genom det än bättre optimera verksamheten och höja nyttjandegraden.

– Vi strävar alltid efter att hela tiden se över hur vi nyttjar våra resurser, säger Urban Andersson, vd på Abbekås Åkeri. Fyllnadsgrad, rätt resurser på rätt uppdrag och en ständig översyn av verksamheten tar oss framåt i vår utveckling.

– För oss på Klimat-Transport kändes det bra att vi kan utveckla och stärka samarbetet med våra systerbolag, säger Mats Söderström, vd på Klimat-Transport. Då vi var tvungna att hitta en ny transportör för detta uppdrag då vår förra samarbetspartner valde att dra ner på sin verksamhet fick vi en win-win-situation genom detta upplägg både för oss, Abbekås och kunden.