Offertförfrågan

PG Lots blir Tempcon Linköping

Tempcon Groups dotterbolag PG Lots i Linköping byter namn till Tempcon Linköping. Namnbytet sker efter en tids förändringsarbete för att tydliggöra en nysatsning med förändrad organisation och ett förstärkt erbjudande till marknaden. Samtidigt blir man ännu tydligare i att man är en del av Tempconfamiljen.

Sedan tidigare har bolaget ett väl utvecklat distributionsnät som täcker större delarna av Östergötland och Södermanland. Under senare tid har man utökat trafiken till att även omfatta Västervik och dess omgivningar. Detta samtidigt som man nu också trafikerar Göteborg, Jönköping, Örebro, Mälardalen och Stockholm med sin fjärrtrafik. Nästan en dubblering av antalet trafikerade orter i egen regi. Till detta kan sedan naturligtvis läggas systerbolagens linjenät vilket innebär att man löser uppdrag som sträcker sig över hela Norden och ända ner till BeNeLux-länderna.

Parallellt med förändringarna i trafiken kommer terminalen på Idögatan i Linköping få ett lyft där man på ett ännu bättre sätt kommer kunna hantera kundernas gods i en obruten kylkedja.

– Med vår nya organisation kommer vi kunna vara ännu närmare kunden, säger Ann-Sofie Törnqvist, vd på Tempcon Linköping. Vi skräddarsyr uppläggen för våra kunder och vår målsättning är att hålla en hög lägstanivå vad gäller servicen till dem.

– Bolaget har ju en drygt 20 år lång historia så namnbytet nu ska ses lite som en nystart, fortsätter Törnqvist. Samtidigt som vi blir ännu tydligare i vårt erbjudande till marknaden.