Offertförfrågan

Rådigt agerande av Tempconchaufför

För en dryg vecka sedan hamnade en av Tempcon Groups chaufförer från dotterbolaget Tommy Nordbergh åkeri i en allvarlig situation på E6:an. En av trafikpolisens civila patruller i Väst, trafikgrupp 3, försökte stoppa föraren av en oskattad bil. Patrullen försöker vid ett par tillfällen köra om bilen och bromsa ner farten men föraren visade sig vara måttligt intresserad av att stanna. Det hela slutar med att föraren av den oskattade bilen kör in i polisbilen bakifrån. När den ena polismannen går ut på motorvägen för att beordra ut föraren börjar han backa för att komma undan.

Precis bakom de båda bilarna har vår chaufför stannat och när det oskattade fordonet försöker smita ger polismannen tecken till chauffören att blockera vägen vilket han gör. Polisen Väst skriver på sin Facebooksida att …en av polisens farligaste arbetsplatser är just på motorvägen… men tack vare vår chaufförs rådiga agerande blir nu motorvägen en säker zon. Polismannen får ut den misstänkte föraren och kan belägga honom med handfängsel. Det visar sig senare att föraren av den oskattade bilen är misstänkt för drog- och alkoholrattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott både vad gäller innehav såväl som eget bruk samt underlåtenhet att lyda polismans tecken i trafiken. På sin Facebooksida riktar Polisen Väst ett …Stort tack till lastbilschauffören som gav arbetsro åt kollegan under några kritiska och farliga minuter.

Tommy Nordbergh åkeri är idag certifierade enligt ISO39001, trafiksäkerhet, och inom kort kommer samtliga bolag inom Tempconkoncernen vara det. Att som vår chaufför i denna situation agera rådigt, professionellt och ansvarstagande visar att man är ett gott föredöme i trafiken. Det behövs fler sådana chaufförer så vi tillsammans skapar en trygg och säker trafikmiljö för alla men i synnerhet för de som har vägen som sin arbetsplats.

Bilden har vi lånat från Polisens Facebooksida.