Offertförfrågan

Tempcon Group förvärvar Cold Star Logistics

Tempcon Group förvärvar Cold Star Logistics, ett transport- och logistikföretag med rikstäckande tjänster inom framför allt kyl- och frystransporter. Förvärvet expanderar Tempcon i Västerås och ger en starkare position i Mellansverige.

Cold Star Logistics, som grundades 2021, har snabbt etablerat sig som en pålitlig partner inom transportsektorn med över 30 kontrakterade fordon och ett team på 5 erfarna medarbetare. Företaget erbjuder rikstäckande tjänster inom transport och logistik i samarbete med partners.

Förvärvet av Cold Star Logistics möjliggör för Tempcon Group att ytterligare stärka sin närvaro i Sverige, särskilt i Mellansverige, och kompletterar befintliga tjänster med utökade transportlösningar. För Cold Star Logistics innebär integrationen i Tempcon Group tillgång till större kapacitet och ett utvidgat erbjudande till sina kunder.

– Detta förvärv är en del av vår strategi att fortsätta växa och förstärka vår position som ledande inom temperaturkontrollerad logistik, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group. Med Cold Star Logistics i familjen kan vi nu erbjuda våra kunder ännu fler specialiserade logistiklösningar över hela landet.

– Att bli en del av Tempcon Group är en spännande utveckling för vårt företag och våra kunder, säger Mikael Larsson, vd för Cold Star Logistics. Tillsammans kommer vi att kunna möta marknadens krav med ännu större kapacitet och innovationsförmåga.

Verksamheten i Cold Star Logistics kommer drivas vidare oförändrat under samma ledning som tidigare. Ägarna till Cold Star Logistics kommer att återinvestera en del av köpeskillingen i Tempcon Group, vilket ytterligare bekräftar deras engagemang och tillit till den gemensamma framtiden.

Läs mer om Cold Star Logistics här.

Hallberg Larsson