Offertförfrågan

Tempcon Group stärker sin ställning på den svenska marknaden med nytt förvärv i Göteborg

Tempcon är Sveriges ledande koncern inom tempererad logistik. Nu stärks positionen ytterligare genom förvärv av B Andersson & Co åkeri AB i Göteborg. Affären omfattar hela B Anderssons verksamhet med såväl inrikes- och utrikestrafik som terminalverksamhet.

B Andersson & Co åkeri AB har bedrivit verksamhet i Fiskhamnen i Göteborg sedan 1914. Bolaget är inriktat på tempererad logistik med såväl nationell fjärrtrafik som transporter till och från Norge, Danmark och Finland samt Baltikum. Därutöver har man en väl utvecklad distributionstrafik i Göteborgsregionen och på Västkusten med bas i två terminaler i Göteborg för kylt och fryst gods såväl som torrt.

B Anderssons har en omsättning på cirka 100 miljoner kronor, drygt 50 anställda och en fordonspark om 18 ekipage. För Tempconkoncernen innebär nyförvärvet en stark etablering i Göteborg med lokal närvaro samtidigt som erbjudandet till marknaden utökas med tjänster utanför Sveriges gränser.

B Anderssons är en viktig pusselbit för vår koncern, säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group. Det känns väldigt bra att kunna knyta ett så välrenommerat och anrikt företag till vår familj. De tillför både spetskompetens inom nya verksamhetsområden samt ytterligare geografisk täckning för Tempcon.

För oss på B Anderssons känns det som ett naturligt steg att bli en del av Tempcon Group, säger Bo Andersson, vd på B Anderssons åkeri. Vi har under många år samarbetat med flera av dotterbolagen inom Tempconkoncernen och i en allt tuffare bransch känns det stabilt att vara en del av Tempcon inför framtida utmaningar samtidigt som vi kan utveckla verksamheten ytterligare.

Verksamheten drivs oförändrat vidare i bolaget under ledning av de tidigare ägarna i fjärde generationen, Bo Andersson och Gunilla Thörn-Olsson, som i samband med transaktionen även blir delägare i Tempconkoncernen.

Bilen på bilden är B Anderssons första från 1926 med farfar Agard framför.