Offertförfrågan

Tempcon Group stolt samarbetspartner till Team Rynkeby

Varje dag får ett barn i Sverige cancer och varje vecka förlorar ett barn kampen för livet. Det finns än idag ingen medicinsk förklaring till varför. Cancer är fortfarande den vanligaste dödsorsaken i Sverige för barn i åldern 1–14 år. Därför behövs bidrag till forskning, fler som engagerar sig på olika sätt och inte minst en ökad uppmärksamhet och kännedom om sjukdomen.

Tempcon Group, tillsammans med flera av dotterbolagen, stödjer därför Team Rynkeby. Vi på Tempcon Group gör det för att bidra till att barncancerforskningen går framåt. Samtidigt är vi övertygade om att målet med att utrota barncancer är värt all möda.

2019 samlade Team Rynkeby – God Morgon, som den svenska grenen heter sedan 2017, in 41 134 731 kronor. Det motsvarar 82 270 forskartimmar eller 40 års forskning. Idag överlever 85 % av de barn som insjuknar, men så länge den siffran inte är 100 % måste vi fortsätta kämpa. Varje bidrag gör skillnad.

Team Rynkeby grundades 2002 i Danmark och består idag av 2 100 motionscyklister och 550 medhjälpare fördelat på 57 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz. Deltagarna är utvalda bland tusentals sökande. Två av årets deltagare i Helsingborgslaget var Tobias Lundberg från Tempcon Group och hans sambo Sabina.

Varje år cyklar de svenska lagen de 120 milen ner till Paris där man sammanstrålar med övriga lag. Tyvärr satte coronapandemin stopp för Paris i år men de ställde inte in, de ställde om. Det blev istället en sex dagars cykling i Sverige med målgång i Helsingborg och insamlingsrekord för bland andra Helsingborgslaget.

Du kan läsa mer om Team Rynkeby och hur du kan anmäla dig för att delta i nästa års cykling på deras hemsida.