Offertförfrågan

Tempcons dotterbolag byter namn till Abbekås Transport & Logistik AB

Abbekås Åkeri P-A Andersson byter namn till Abbekås Transport & Logistik AB för att bättre spegla sin verksamhet inom tempererade transporter och terminalverksamhet. Namnbytet återspeglar företagets breddade tjänsteutbud och markerar samtidigt ett nytt kapitel i företagets utveckling. En moderniserad logotyp följer namnbytet.

Namnbytet markerar en ny era för Abbekås Åkeri P-A Andersson AB, nu som Abbekås Transport & Logistik AB. Företaget har valt att anpassa bolagsnamnet för att bättre återspegla sin verksamhet inom transport och logistik. Det nya namnet reflekterar den bredare och mer mångfasetterade inriktningen av företagets tjänster, inklusive lager- och terminalverksamhet, samt den egna trafiken inom triangeln Skåne-Göteborg-Stockholm.

– Vårt namnbyte återspeglar vår utveckling och det faktum att vi inte längre enbart är ett åkeri, säger Urban Andersson, vd på Abbekås Transport & Logistik AB. Vår verksamhet har utvecklats och breddats, och nu är tiden rätt för ett namnbyte som tydligare beskriver vad vi gör.

En annan viktig aspekt av namnbytet är att det tidigare ägarnamnet P-A Andersson nu har tagits bort ur företagsnamnet då Per Anders Andersson inte längre är aktiv i bolaget. Samtidigt har företaget bevarat den lokala anknytningen till Abbekås, platsen där det hela startade, även om huvudkontoret och terminalverksamheten nu är belägna i Staffanstorp utanför Malmö.

Som en del av namnbytet lanserar Abbekås Transport & Logistik AB en uppdaterad logotyp. Logotypen är utformad med ett nytt modernt typsnitt vilket sammanfogar företagets historia som sträcker sig tillbaka till 1968 med en modern framtid.

– Abbekås Transport & Logistik AB har en djupt rotad historia som vi är stolta över tillägger Urban Andersson. Därför har det varit viktigt för oss att behålla igenkänningen samtidigt som vi utvecklar vår logotyp för att bättre representera vårt företag i dagens moderna logistikvärld.

Logotypen kommer successivt att uppdateras på företagets byggnader, fordon och arbetskläder under en övergångsperiod.

Om Abbekås Transport & Logistik AB
Abbekås Transport & Logistik AB är ett modernt logistikföretag inom Tempcon Group med inriktning på tempererade transporter. Företaget erbjuder omfattande lager- och terminaltjänster och bedriver linjetrafik från Skåne till Stockholm, Mälardalen, Östergötland, Örebro, Göteborg och Halland med avgångar minst fem dagar i veckan förutom Göteborg med sex dagar i veckan och Stockholm sju dagar i veckan. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1968 har företaget en lång erfarenhet inom transport och logistik. Abbekås Transport & Logistik AB är sedan 2021 en del av Tempcon Group, Sveriges största leverantör av logistiktjänster för tempererade varor.