Offertförfrågan

Tempcons dotterbolag satsar på unik citylastbil

Tempcons dotterbolag Widriksson Logistik, med huvudkontor i Stockholm, fortsätter att utveckla sitt utbud av fordon. Nu senast med en helt ny höj- och sänkbar distributionsbil från Mercedes-Benz. Den unika utformningen bidrar till bättre arbetsmiljö och ökad trafiksäkerhet, bland annat genom extra stora rutor, kameror och radarsystem.

Det nya fordonet är en Mercedes-Benz Econic med höj- och sänkbart tak på skåpet. Hytten är lågbyggd vilket underlättar in- och ursteg. Det är också lätt att gå ut på höger sida tack vare dörren, som påminner om de man har på bussar, och det låga golvet. De stora rutorna gör det lättare att se medtrafikanter och det blir lättare att få ögonkontakt eftersom föraren sitter lika lågt som i en buss. Econic är också försedd med flera kameror och radarsystem som bevakar de partier som är svåra att se i backspeglarna.

– Vi strävar hela tiden efter att utvecklas och testa nytt, med siktet inställt på smidig, effektiv och hållbar logistik, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik. Vi har valt Econic eftersom det är ett fordon som passar perfekt för citydistribution och ställer höga krav på arbetsmiljö och trafiksäkerhet, något som är mycket viktigt för oss.