Offertförfrågan

Tommy Nordbergh Åkeri vinner större uppdrag

Tempcon Groups dotterbolag Tommy Nordbergh Åkeri har återigen vunnit ett uppdrag för en av de större dagligvaruaktörerna i Sverige. Uppdraget handlar om transporter mellan centrallagret i Skåne till spridningspunkten i Linköping och startade den 1 februari.

För Tommy Nordbergh Åkeri, likväl som hela Tempconkoncernen, är hållbarhetsfrågorna av avgörande betydelse. Den vunna upphandlingen är en tydlig signal på att bolagets långsiktiga fokus på fossilfria transporter i kombination med de satsningar på miljö och hållbarhet man gör lönar sig.

– Vi ser den vunna upphandlingen som ett kvitto på att vi gör rätt, vi har ju flera liknande uppdrag sedan tidigare där även kvalitet, kapacitet och flexibilitet spelar en stor roll, säger Jonas Råstedt, vd på Tommy Nordbergh åkeri och försäljningschef på Tempcon Group. Det är oerhört glädjande att få detta kontrakt, extra roligt då vi har en mindre hemmaplan i Östergötland sedan många år.

Tommy Nordbergh åkeri har sedan flera år tillbaka en enhet i Mjölby med cirka 100 anställda samtidigt som systerbolaget Tempcon Linköping har kontor samt tempererad terminal och lager i just Linköping.

Volymerna kommer transporteras med lastbilar som drivs av flytande biogas, så kallad LBG.

Från och med den 10 mars kommer Tommy Nordbergh Åkeri även ta över transporterna för samma dagligvaruaktör till Linköping från Västkusten.