Offertförfrågan

Träffa vår personal – Mikael Jonsson, trafikledare

Med start nu i höst kommer vi göra ett antal artiklar om några av alla de människor som ser till så att vardagen fungerar inom Tempcon Group. Som ser till att vi håller vad vi lovat till våra kunder, som ser möjligheterna och hanterar de problem som kan uppstå. Helt enkelt grabbarna och tjejerna som ser till så att hjulen snurrar.

Vårt första nerslag blir i den östgötska myllans residensstad, Linköping. Där finner vi PG Lots som utgår från sin terminal strategiskt placerad inte långt ifrån E4:an. Sedan några månader tillbaka arbetar Mikael Jonsson där som transportledare. Mikael började jobba i sin fars åkeriverksamhet redan som 15-åring och har hunnit med att prova på livet både som chaufför, åkeriägare och transportledare under sina dryga 40 år i branschen.

Mikael, hur ser en vanlig dag ut som transportledare på PG Lots?
Ja, först och främst är det väl inte så vanligt att det finns några vanliga dagar. I den här branschen händer det hela tiden saker som gör att man måste vara flexibel och snabb för att alltid hålla en hög servicenivå mot våra kunder.

Men jag börjar oftast mina dagar strax efter sex på morgonen då jag stämmer av med terminalansvarig och chaufförerna att det gods som aviserats dagen innan har kommit, att godset kommer med på bilarna ut och om det är några avvikelser som man i så fall får hantera. Därefter går jag upp till kontoret och ser om det har kommit in några nya orders och skickar ut dem till chaufförerna. Resten av förmiddagen brukar gå åt till att ha en dialog med kunder, chaufförer och våra systerbolag för att lösa de uppdrag vi har just den dagen. Det blir mycket telefon och mejl.

Efter lunch är det dags att börja planeringen för nästkommande dag. I det ordersystem vi arbetar i får vi in de flesta bokningarna och kan där också lastlägga fordonen. Det ger en bra överblick över hur vi kan fördela resurserna. Vid 16-tiden är det tänkt att jag ska gå hem för dagen och att min kollega Michael Håkansson ordnar till de sista detaljerna.

En annan viktig uppgift vi har är att se till att vi har rätt priser på uppdragen och att vi också får rätt betalt för de jobb som vi utför.

Vad ser du som de största utmaningarna i vardagen?
Att hela tiden optimera fyllnadsgraden så vi får bra ekonomi i allt vi gör samtidigt som vi skapar drägliga arbetsdagar för chaufförerna. En annan viktig fråga är att alltid hålla en hög servicenivå gentemot våra kunder. Att hålla det vi lovar men också vara tydlig i vad vi klarar av och vad vi inte klarar av.

Hur ser du på framtiden för Tempcon Group och PG Lots?
Jag tror på det som håller på att skapas inom Tempcon Group. Ett bra utvecklat linjenät, finmaskig distribution, starkt sälj och stark lokal närvaro tillsammans med det nationella och numera även det internationella. Viktigt är att vi och systerbolagen ser oss som ett gemensamt bolag i grunden för att få ut den bästa kraften ur det här.

Avslutningsvis, vad gör Mikael Jonsson när han inte är på jobbet?
Jag tar det rätt lugnt. Umgås med familjen, vandrar i skog och mark. Sedan tycker vi om att resa, gärna till Madeira. Och när man varit ute och gått i skogen en dag är det rätt skönt att slå sig ner med ett gott glas rött vin.