Offertförfrågan

Sju Tempcon-bolag sponsrar trafiksäkerhet för barn

Trafiksäkerhet är en av våra viktigaste frågor inom Tempcon Group. Vi ser det som en självklarhet att ta ansvar för både våra medarbetares och våra medtrafikanters säkerhet och det inkluderar förstås även barnens trafiksäkerhet. I ett initiativ som understryker vårt engagemang i trafiksäkerhetsfrågor har sju av Tempcon Groups dotterbolag valt att sponsra Trafikkalendern, ett projekt som syftar till att öka medvetenheten om trafiksäkerhetsfrågor bland barn och unga.  

De sju Tempcon-bolagen som sponsrar Trafikkalendern – PL Fraktservice, Abbekås Transport och Logistik, Syd Frys, Tommy Nordbergh Åkeri, Klimat-Transport, Tempcon Norrland och Foodcargo bidrar till att svenska elever får de bästa förutsättningarna för att lära sig om trafiksäkerhet på ett engagerande och roligt sätt. 

Sveriges största läromedel om trafiksäkerhet

Trafikkalendern är Sveriges största läromedel om trafiksäkerhet för barn och har i 33 år inspirerat skolor att arbeta med trafikfrågor som en del av lärandet för hållbar utveckling. Utbildningsmaterialet belyser trafikens alla aspekter och inkluderar både trycksaker och digitalt material. Varje månad arrangeras aktiviteter där skolklasser kan delta och vinna fina priser. 

Engagemanget ger resultat 

”Tack vare engagemanget från företag som de sju bolagen inom Tempcon Group kan vi erbjuda Trafikkalenderns material utan kostnad till alla Sveriges elever och lärare i årskurs F-6”, säger Camilla Laine, projektansvarig på Trafikkalendern. ”Det gör det möjligt för skolor att ge sina elever utökade kunskaper om olika trafiksituationer i den egna närmiljön, vilket i förlängningen bidrar till en säkrare trafikmiljö för alla.” 

Information om trafiksäkerhet 

Som sponsor bidrar vi inte bara till att finansiera utgivningen av Trafikkalenderns material, utan vi engagerar oss även i att sprida information om barns utsatthet i trafiken bland medarbetare och medtrafikanter. Det är en viktig del av vårt ansvar att öka medvetenheten om trafiksäkerhetsfrågor.  

Läs mer om Trafikkalenderns på deras hemsida.