Offertförfrågan

Tre Tempconbolag samarbetar i nytt transportuppdrag åt PostNord TPL

Widriksson Logistik har tecknat uppdragsavtal med PostNord TPL om leveranser av apoteksvaror till Apotek Hjärtats apotek. Avtalet omfattar leveranser från PostNord TPLs automatiserade lager i Norrköping till apotek i hela region Skåne, Stockholm samt Uppsala och Gävle. I detta uppdrag samarbetar flera bolag i Tempconkoncernen; Tommy Nordbergh Åkeri för fjärrtransporterna från Norrköping och Klimat Transport för terminalverksamhet i Helsingborg. Widriksson hanterar därefter lokal distribution i Skåne respektive Stockholm. En stor del av transporterna kommer att ske som nattleveranser.

Widriksson har under vintern dels tecknat ramavtal med PostNord TPL vilket innebär att alla PostNord TPLs kunder har tillgång till Widriksson som leverantör för last mile-transporter. Utöver ramavtalet har Widriksson tecknat ett uppdragsavtal med PostNord TPL gällande leveranser av apoteksvaror till Apotek Hjärtats apotek.

– Detta är ett komplext uppdrag vilket vi tycker är extra stimulerande. Det bygger på samarbete mellan flera systerbolag inom Tempcon som hanterar olika led och delar av landet. Eftersom det handlar om temperaturkänsliga varor ställer det också höga krav på rätt temperatur, bevakning och spårbarhet, säger Foed Meliane, vd på Widriksson Logistik.

I region Skåne omfattar uppdraget fem fordon och åtta rutter och i region Stockholm samt Uppsala och Gävle omfattar uppdraget åtta fordon och elva rutter. Transporterna kommer att köras med fossilfria drivmedel, huvudsakligen HVO, något som var viktigt för PostNord TPL i upphandlingen.

– Valet föll på Widriksson för deras höga kvalitet och erfarenhet av tempererade logistiklösningar och läkemedelstransporter. Dessutom kan de erbjuda nödvändig geografisk täckning och har en anpassad TMS-plattform för spårbarhet, temperaturövervakning och kontroll av leveranserna, säger Per Hansson, Transport Network Manager, PostNord TPL AB.