Offertförfrågan

Yrkesförarens dag

Mor har det, far har det, och även yrkesförarna har det – en egen dag. Denna vecka har vi uppmärksammat Yrkesförarens dag som var den 9 september. Yrkesförare runt om i Sverige fraktar gods och människor i många olika transporter. En sak har de dock gemensamt – de ser till att Sverige fortsätter rulla. Det är yrkesförarna som ser till att leveranserna kommer fram. Detta oavsett väder, tid på dygnet eller pandemier.

Det är TYA, Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd, med stöd av sina parter som står bakom det årligen återkommande eventet. Syftet med dagen är att lyfta fram den positiva kraften i branschen och ett yrke som av många anses vara Sveriges ryggrad. Samtidigt är det en yrkesgrupp som allt för sällan får den uppmärksamhet den förtjänar. Aktiviteterna under yrkesförarens dag har varit många. Allt ifrån uppvisningar och prova på till tårtbakning och gratis fika.

På Tempcon Groups dotterbolag i Ljungby, Claessons Transport, uppmärksammades dagen lite extra då det bjöds på välgrillade hamburgare och korv. Något som uppskattades mycket av hungriga chaufförer.